TÄVLING

Fredag den 10:e maj gör jag och Misty tävlingsdebut! :D 
Tävlingen är i Vännäs och vi ska hoppa LD och LC. Jag är redan gaaaalet nervös, men samtidigt taggad! :D
 

BESTÄLLT

Nya benskydd till Misty
Tävlingskrage till mig själv
 
Jag ska även köpa vita ridbyxor och ridstövlar! 
Hihi, undra vad vi ska göra! ;D
 

(Det jag beställt är från hööks, passa på att beställa något nu när det är fri frakt!)

TIDEN GÅR FORT

 
För snart 2 år sedan träffade jag denna vackra ponny för första gången, tänk vad tiden går fort!!

DRESSYR

Idag red jag och Misty red lite dressyr på ridbanan i finvädret. Den senaste tiden har vi inte ridit på banan så mycket föutom då vi tränat för Moa, vi har ridit ut en hel del! Så idag var det riktigt härligt med ett dressyrpass. 
Jag hade en riktig wow känsla genom hela ridpasset, Misty var värsta dressyrponnyn idag! Öppnor, skänkelvikningar, bakdelsvändningar, tempoväxlingar, hon lyssnade på minsta lilla vink och var med på allt! :D
Synd att jag inte hade någon som filmade, det hade varit riktigt roligt att kunna visa er en film, men det får bli en annan gång! :)

MIN ABSOLUTA FAVORITBILD

Den här bilden är min absoluta favoritbild! 
Jag har den förstorad på väggen 
Och på mobilskalet! :D
 

VARM I HJÄRTAT

Jag blir alltid lika varm i hjärtat när jag kommer till stallet och går ner till hagen till Misty, och när hon ser mig komma gnäggar hon, och när jag kommer in i hagen så gnäggar hon igen och går mot mig. Fina, underbara Misty som jag älskar obeskrivligt mycket! ♥ 
 
Jag vet att ni sett bilden förut, men den stavas kärlek!
 

FIN FÖDELSEDAGSPRESENT

Det här fina mobilskalet fick jag av Alice och Alexandra!! :D


ONSDAG OCH TORSDAG

I onsdags red jag och Misty ut fram och tillbaka efter byavägen. Vi jobbade mellan övergångar och hon lyssnade kanon! Superfint väder hade vi också!
 
Igår red vi lektion för Moa. Vi jobbade med att flytta undan för skänklarna samt övergångar. Vi höll till på halva ridbanan och på ena sidan gjorde vi skänkelvikningar från spåret till 2 bommar som vi red mellan, sedan skänkelvikning ut till spåret igen, på den andra långsidan gjorde vi alltid olika saker för att variera. Vi jobbade även en del på en stor 8-volt. Som ingen kan ha missat ösregnade det igår, men det gick bra ändå! Tack till den som kom på vattentäta ländtäcken! 
(bilden är inte från igår)

16 ÅR IDAG

Idag fyller jag alltså 16 år, jag har precis öppnat mina presenter. Jag fick en iPhone 4S och en resa till Skellefteå med hockeymatch!!! :D TAACK!!!!


VÅR PÅ RIKTIGT

Nuu mina vänner är det vår på riktigt! 
Idag premiär åkte jag till stallet med moppen för första gången i år!! :D
Så galet roligt det var att köra igen, dock kanske liite tidigt att köra till ansmark då det var typ 15 cm djup lera eller is längs hela skogsvägen mellan ansmark- stöcksjö. Det gick bra på ditvägen, men på hemvägen var det svårare att köra! Haha, jag tänkte hela tiden "om jag ramlar nu kommer min moppe gå sönder" och inte "om jag ramlar nu kommer jag slå mig ordentligt". 
Men som sagt, superkul var det att köra igen! :D
 
Istället för att rida idag sprang jag och Misty runt rundan. Om några veckor har vi konditionstest i skolan, så det är lika bra att ta med hästen när man väl ska ut och springa. ;) 
Det gick väldigt bra, våra tempon passade riktigt bra ihop och Misty verkade tycka att det var riktigt roligt! 
 
Nu väntas det övernattning med fina vänner! 
Hoppas alla får en fin kväll! :)

LONGERING

Idag longerade jag Misty på ridbanan. Vi jobbade med övergångar mellan skritt och trav och halt, hon lyssnade väldigt bra på rösthjälperna. Jätteduktig var hon! 
Bilden är inte från idag. 
 
För övrigt är jag galet hoppsugen, jag har inte hoppat på typ 4 månader! 
 
Btw, på tisdag fyller jag 16! :D
 
 
 
 

DAGENS LEKTION

Som jag nämde tidigare idag har jag tränat för Moa. Vi började med att göra olika balansövningar. Sedan gick vi vidare till att göra övergångar och så jobbade vi på volt med att ställa åt olika håll. Sedan tog vi lite galopparbete på slutet. 
Jag är så nöjd med lektionen, Misty var såå duktig! :D

RIDLEKTIONER

I fredags hade jag och Misty ridlektion för Moa. Det gick superbra. :D 
Nu ska vi börja rida för henne en gång i veckan, det blir jättebra! Jag har ju tagit ridlektioner varje vecka sedan jag började rida (med undantag för sommarlov), och eftersom jag slutade rida lektioner i Innertavle i julas så var det ett tag sedan jag red lektion för någon. Så jag är riktigt taggad på att träna regelbundet för tränare! 
 
I lördags var jag i stallet precis hela dagen. Linda hade ledigt så jag och de andra stalltjejerna tog hand om stallet. Superroligt! In och utsläpp, mockning, fodringar, osv. Sen red jag och Moa även ut tillsammans runt byn. Mysigt!! 
Idag slutar jag efter lunch, och så ska vi rida för Moa igen! 
Taggad!! :D

HÄNDELSERIKA DAGAR

Jag åkte buss till stallet igår, och jag ska börja med att säga att jag alltid har otur med bussar när jag ska någonstans. I alla fall tryckte jag på stopp i god tid innan jag skulle av, men när vi närmade oss Ansmark saktade inte bussen ner alls, så jag tryckte igen och tror ni inte bussen åker förbi utan att stanna?!?! Då skyndade jag mig fram till busschauffören och sa: Det måste vara fel på stoppknappen, för jag tryckte att jag skulle av där. 
Vad tror ni jag fick för svar? Jo, han sade: jahaa, men då får du hoppa av i Sörmjöle. Med världens drygaste attityd.
 
Arg som ett bi var jag när jag kom fram till Sörmjöle, och panik hade jag också för nästa buss tillbaka skulle gå 3 timmar senare. Jag hade ingen aning om vad jag skulle göra. Nu slutade det hela bra, bästa Linda kom och hämtade mig! Men om inte jag hade haft skjuts tillbaka då? Skulle jag ha gått på E4 1,5 mil tillbaka till Ansmark? Livsfarligt. 
 
Vissa borde inte jobba med service. Om bussarna inte kan se till att utrustningen fungerar som den ska borde ju dom stå för konsekvenserna? Han kunde åtminstonde ha stannat direkt jag sa till, för då hade jag ju kunnat gå 100 meter extra, men nej, nu hamnade jag ju heeeelt fel! 
______________________________________________________________________________________________
 
När jag väl var i stallet gick jag och världens finaste ponny på en promenad runt byn, såå mysigt. Misty var så gosig, de gångerna vi stannde lade hon sitt huvud på min axel och stod så ett bra tag. Gosisen. 
Vi var ute och gick runt en timma.
 
Idag red jag och Misty ut med Moa och Bora. Det var jätteroligt!  
Vi red den vanliga vägen som går runt byn, nu när snön har börjat smälta bort är det perfekt underlag. Båda hästarna skötte sig otroligt bra. Måste passa på att hissa barnen som vet hur man ska bete sig runt djur. Det var två barn som gungade alldeles bredvid vägen, men då vi passerade stod dom stilla för att inte skrämma hästarna. Så otroligt snällt av dem! 
Imorgon taggar vi dressyrträning för Moa! :D

NATTHUMOR


SÖNDAG OCH MÅNDAG

Idag for jag och familjen till stugan och grillade lunch och åkte längdskidor. Hurtiga i finvädret! :D 
Igår red jag och Misty ut igen med Johanna och Mumin. Vi red lite lätt i alla gångarter, men då det blåste otroligt mycket tog vi det väldigt lugnt. Hästarna ska ha guldstjärnor, dom var sååå duktiga!

RSS 2.0