TORSDAG

Nu är det vekligen på tiden att jag gör ett inlägg med text!
Jag har inte kunnat vara i stallet sedan i måndags då jag haft prov på epoker då man skulle kunna typ alla författare och texter från Antiken- Modernismen, samt mycket mer. Dryygt och svårt. Nog om det!
Idag var jag i alla fall äntligen i stallet. Jag och Misty gick på en promenad, dock var det väldigt regnigt och blåsigt så det blev en kort promenad idag, men det var mysigt ändå. :)

FINASTE ♥


LAMIA OCH BORA

 
Jag fotade Lamia och Bora en stund igår, detta blev en del av resultatet. :)
 

SKOTERDAG


PAUSAT LITE

De senaste dagarna har jag som ni ser inte uppdaterat bloggen någonting, jag har haft en liten paus helt enkelt. 
Igår red jag och Misty i alla fall ut på en superhärlig uteritt! Vi jobbade en hel del med övergångar från skritt-trav, trav-halt osv. Vi gjorde också några galoppintervaller.
Misty skötte sig kanonbra. Varmt var det också, det gick att rida utan täckbyxor och täckjacka utan att frysa. Skönt! :D

VAD VILL NI LÄSA OM?

Om det är någon som vet något särskillt ni vill läsa om säger ni väl till? :)

RUNT BYN

Igår eftermiddag red jag och Misty ut på en mysig ridtur runt byn. Misty skötte sig super och hon var väldigt pigg och glad. Vi mötte också en långtradare efter byvägen, otippat! Tur Misty är snäll. :) Jag skulle tro att vi var ute ca 40 min. 
Jag längtar så otroligt mycket tills i sommar! Ridvägarna tinar fram, tar mig till stallet oftare eftersom då har jag moppen, man slipper rida i flera lager kläder, ljusa kvällar, går ut grundskolan, osvosv. 

TIDIGT

Vakande klockan 5 imorse och följde med Alice på Pay and Jump på surf. Jag kände mig som en michelingubbe i alla lager med kläder, trots det var det kallt som bara den! Håller på att få tillbaka värmen lite nu, så om ett tag ska jag fara till stallet.

PLANER

Om ett tag ska jag till stallet. Min tankte var att jag och Misty ska fara ut en sväng idag, men vi får ju se hur väder och vind är då det är dags att rida. Putsa lite grejer ska jag försöka hinna göra idag också. :)

HOPPAT!

Igår kväll hoppade jag och Misty!! :D Hon var såå duktig och tyckte att det var sååå roligt! 
Vi hoppade först några skutt på ett litet hinder, sedan hoppade vi 4 småhinder i en liten bana. Galet roligt!
Hon börjar verkligen bli stadig i formen nu också. Jag tror att det bland annat beror på bettbytet. Hon vågar som ta mer stöd på det här bettet än det förra, vilket känns riktigt skönt! 
Bilden är inte från igår!

HURTIG!

Kom precis hem efter att ha varit ute och sprungit! Känner mig otroligt duktig, älskar känslan när man kommer hem efter efter att ha sprungit! Tyvärr har jag inte löptränat på typ ett halvår, så idag när jag sprang lite mindre än 5 km på 20 minuter utan att stanna är jag riktigt nöjd!
 

TRÅKIGT

På söndag var det tänkt att jag och Peachie skulle vara med på en Pay and Jump på surf. Men det var många som ville vara med, och det stod tydligt att surfekipagen hade förtur på att vara med så nu när det blev fullt och fler surfekipage ville vara med var dom tvungna att stryka mig. Tråkigt, men det är ju sådant som händer!
 
Fina Peachie!

GÅRDAGENS RIDPASS

Igår kväll red jag och Misty nere på ridbanan. Vi jobbade med att ställa, böja och mjukgöra. 
Från passets början till slut var hon suuuuperfin! Väldigt stadig i formen. Jag tror att vi var ute i ca 30-40 min. :)
När vi gick upp från ridbanan såg jag att kronhjorten (Kjell som vi kallar den), stod och åt nästan bredvid ridbanan! Inte varje dag man rider bredvid en kronhjort! 

KÄRLEK


PEACHIE

Idag vilade Misty igen efter vaccinationen, så vi gjorde som igår- borstade och gosade. :)
Jag fick även rida Peachie idag! Det gick superbra. Vi höll till nere på ridbanan och red lite i alla gångarter, ökningar och minskningar samt lite öppnor och slutor. Hon var väldigt fin och duktig! 
 

MYS

 
Idag var jag i stallet för första gången sedan jag kom hem från Åre. Det var så härligt att andas in stall luft igen och hälsa på hästarna. Att mocka igen var också jättehärligt! Haha, nu låter det som om jag varit borta i månader och inte bara en vecka, men det känns nästan som det.
 
I alla fall blev Misty vaccinerad igår, så idag blev det långborstning med mycket mys. 
Som jag saknat henne!

LÅTTIPS


SLUTMÄTNING

Misty blev slutmätt idag,137 cm hög är hon- precis som vi hade gissat! :D 
Det hade varit jätteroligt att följa med på slutmätningen, men den var klockan 15.00 och jag slutade 15.30 idag. :(
Vi gjorde även det första nationella provet i svenska idag, läsförståelse. Jag hoppas att det gick lika bra som det kändes! 

Jag saknar världens finaste ponny jättemycket, tur att jag ska till stallet imorgon!! 

ÅRE RESAN

Resan var huuuur kul som helst! På fredagen åkte vi ju ner, vi for från skolan vid halv 3, och var framme i Åre ca 23.30. Det blev få timmars sömn den natten så vi var ganska trötta när vi skulle upp klockan 7 på morgonen, men rejält taggade på backarna!
 
På lördagen snöade och blåste det en hel del, men backarna var jättefina ändå! Perfekt underlag. Det är så härligt med Åre, för backarna är så långa och fina. På en förmiddag hade vi bara åkt lift 4 gånger, det säger ju en hel del! Liften som går upp till toppen var dock inte öppen då det blåste så mycket.
 
På söndagen var det otroligt fint väder! Vi trodde att det skulle vara snöstorm på toppen, då det såg ut att vara så dimmigt där, men när vi tog liften upp till toppen så var vi över molnen och det var stålande sol! Vi åkte mest offpist hela söndagen. Det var så sjukt kul att åka där ingen hade kört upp spår!
Vi hade också ansvar för att plocka fram frukost och väcka alla den morgonen, haha. Vi väckte folket med kastruller och kastrullock. 
 
På måndagen kom vi till backen senare än de andra dagarna eftersom vi var tvungna att städa huset efter oss då vi skulle fara hem direkt från backen. Toppen var öppen då också. Det var kallare den dagen, i de nedre backarna var det -17, men på toppen var det bara -8. Så där höll vi oss, även då mest offpist! :D 
 
Ni ser ju hur fint de va!!
Jättejätte rolig resa! Nu är jag dock hur trött som helst, ligger minus 9 timmar i sömn! Men det var det värt, så himla kul vi haft. Det var ett jätteroligt gäng som for, 47 stycken tror jag att vi var. Hela skolan for alltså inte.
 
Nu ska jag ta mig till stallet så fort som möjligt! Dock kommer det nog inte gå förren på torsdag eftersom vi har 3 prov i veckan, ett NO-prov och 2 nationella. :(
 
Jag måste ha gjort något fel med de tidsinställda inläggen då endast 1 av 3 kom up...

BORA OCH ALLEGRA

Bora
 
Allegra
 
 

:D
NU BÄR DET AV MOT ÅRE!!

Jag har gjort ett par tindsinställda inlägg så att det inte blir helt tomt här när jag är borta. :)

RSS 2.0