LÅNG DAG IDAG

Var med Alexandra och Alice igår och sov över hos Alexandra. Jag for till stallet direkt på morgonen och var där vid halv 9. Gick på en prommis med Misty, dock inte så lång då vi bokstavligt talat höll på att bli uppätna av alla miljoner insekter! 
Annars pysslade jag på i stallet fram till lunch då jag for hem en snabbis innan jag for vidare till Innertavle. Var bara där och gjorde inget speciellt, träffade massa personer som jag inte träffat på evigheter så det var riktigt roligt!
 
 

DAGENS RÄDDNINGSPROJEKT

Idag när jag mockade hittade jag en fjäril i en av hästarnas vattenhink, trodde att den hade drunknat men då jag tog upp den rörde den på sig liiite. Kunde inte låta den lilla stackaren dö, så jag satt och väntade på att vingarna skulle torka så den kunde flyga iväg! Under tiden jag väntade på att den skulle återuppstå kom Zorro (stallkatten) och var väldigt social och gosig. 
 
 
 
 

GLAAD

Wohooo, kom in på mitt förstahandsval till gymnasieeeet!! :D
 

WOW

När vi var på väg till flygplatsen igår åkte vi förbi dessa saltberg!! Är det inte helt sjukt stora?
Haha, det blir nog några saltpaket av det där...
 

HEMFÄRD

Väskan packad, idag far vi hem. :D Även om vi haft det bra här känns det grymt skönt att komma hem, sova i sin egen säng, träffa kompisarna och fara till stallet!
 
 

FIRAR SPANSK MIDSOMMAR

Idag firar Spanien midsommar genom att tända eldar på stranden. Det känns nästan som en blandning av valborg och nyårsafton eftersom firandet sker nu under natten. 
Annars är allt väldigt bra här borta! Det är riktigt varmt på dagarna och lite svalare på kvällarna- perfekt!
Har försökt att uppdatera från mobilen ett flertal gånger med massa bilder, men inläggen har inte gått att publicera. :( 
Om ett par dagar ska vi hem igen, så jag får lägga upp några bilder då istället. 
 

MISTY OCH GOLDIE

Jag fick denna mysiga stund förevigad på bild igår när jag skulle hämta Misty i beteshagen. 
Så himla fina!
 
 
 

10 000 METER UPP I LUFTEN SER JAG ALLT SÅ KLART

Haha, där var jag allt fyndig. ;) Jag är nämligen på väg till Spanien! Flyger just nu över Amsterdam och är ganska tacksam över att det är gratis WiFi på planet!
Men ha det så bra alla så återkommer jag då jag har något intressant att berätta. :)


NY HEADER

Kände att det var hög tid att byta header, få bort vintern! 
Nu gjorde jag i alla fall en ny lite snabbt, men jag ska nog se om Alice kan göra en vid tillfälle. :)
 

SAMARBETE

Man ska hjälpas åt så mycket man kan, haha! 
 

NYA BILDER

Fotade av bästa Alexandra!
 
Nu får ni ju också se hur den nya nosgrimman ser ut, en vanlig remont. :)

MUMIN

I söndags fick jag rida Mumin! Det var ca ett halvår sedan jag red honom sist så det var jätteroligt! Moa höll lektion för oss, vi gjorde övningar med volter och skänkelvikningar. Han är 180 cm hög, så det är ingen liten häst!

Fick det bästa tipset på länge också, om man lägger örat mot ytteraxeln stärker och förlänger man innersidan och förhindrar att hästen knuffar ut en på yttersidan. Det låter kanske konstigt men det funkar verkligen! Astufft!!


NYTT

Idag for jag och Alexandra på Pegasus. Jag köpte ett par stövelsträckare till mina ridstövlar, för att de ska hållas fina längre och Misty behövde verkligen en ny nosgrimma så det blev också ett av dagens inköp. 
Efter Pegasus följde Alex med mig till stallet och knäppte några kort på mig och Misty. :D Misty tyckte dock att det var mycket roligare att äta gräs istället för att vara med på kort... Haha ganska förståeligt, söthästen!
 

 

BORA

Igår fick jag rida Bora! Till en början kändes det väldigt ovant eftersom hon tar mycket större steg än Misty och det var börjar vara ett tag sedan jag red storhäst sist, men efter ett tag kändes det mycket bättre. Vi gjorde lite volter, öppnor och på slutet red vi över lite bommar. Det var riktigt roligt att få rida henne, otroligt fin och snäll var hon! 
 
Lamia och Bora i vintras
 
 
Ni kan också läsa häär på Lamias blogg om gårdagens händelser! 
 
 
 
 
 
 

MOA OCH MUMIN

Tar mig friheten att lägga upp några bilder på Moa och Mumin från dressyrtävingen som var i helgen!
 
 
Visst är dom snygga?! :D
 
 
 

BILD FRÅN SKOLAVSLUTNINGEN

Bästa klassen!  
 

GRUNDSKOLAN AVKLARAD

Vi gick från detta:
 
Till detta:
Bilderna är från avslutningsmiddagen igår!
 
 
 

AVSLUTNINGSMIDDAG/ BAL


IDAG DOG MIN MOPPE...

OCH återuppstod! 
Jag har typ haft världens sämsta morgon. Alexandra tävlade på SURF imorse så vi skulle fara dit och hejja på henne. Började med att försova mig, vi skulle vara på surf klockan 8 och jag vaknade 20 över 7 av att Alice ringde mig. Det var då bara upp och hoppa, på med kläder och ut genom dörren. Behövde då tanka för jag hade noll bensin i moppen, for till Statoil eftersom det var på vägen dit, men det var bara det att tankkortet var till OK, så det var bara att fara dit istället. Tankade som vanligt på OK, och körde mot SURF. Vid Degernäs började moppen gå riktigt, rikigt dålig. Den saktade in och tog inte gasen. Stannade då och startade om den och den gick som vanligt i typ 3 meter innan den gjorde samma sak och stannade. Fick paniiik och trodde att jag hade tankat fel bensin i den, men det visade sig att jag inte hade gjort det. (Hade jag tankat fel bensin i moppen hade det varit tack och gonatt för den i all framtid typ)
 
Alices föräldrar kom och hämtade oss i Degernäs där vi stod med en trasig moped, och skjutsade oss till SURF. Dock kom vi då Alexandra gjorde avslutningshälsningen, men den var i alla fall riktigt proffsig. ;)
 
Pappa hämtade i alla fall ett släp hos min farbror och hämtade hem moppen, kollade den och hittade felet. Tändstiftet var helt utnött...
Såhär såg tändstiftet ut... Inte konstigt att moppen inte startade!
 
Så ser ett nytt tändstift ut...
Nu är den i alla fall som vanligt vilket känns otroligt skönt!
 
Moa hämtade mig på SURF efter ett tag så for vi ut till stallet och fixade iordning allt inför dagen då hon och Mumin också skulle tävla. Dom var så duktiga så! :D 
Igår var vi på tävling också och dom vann!
 

KLOKA ORD


SYTT PÅ SLÖJDEN

Det här har jag gjort de senaste veckorna på slöjden. Jag är riktigt nöjd faktiskt! :)


HAR JAG VISAT DESSA?


HEJDÅ DATORN

Idag ska vi lämna tillbaka datorerna till skolan... Det känns riktigt surt. Igår laddade jag över alla bilder som jag hade på denna till hårddisken. En del av dem skulle jag också ladda över till min gamla dator som jag nu kommer använda i sommar, dock rymdes inte ens hela Misty mappen... 
På skoldatorn rymdes den + typ 40 (?) andra mappar med bilder, och ändå var inte minnet fullt. Kommer nog sakna den en del!
 

BESVIKELSE

Idag var jag och Moa såå taggade på att rida ut och hoppa i skogen på hoppstigen som vi byggt upp igen (det var en hoppstig där förut, men nu fanns det bara ett hinder kvar.) Det var bara det att när vi kom fram hade någon tagit bort alla hinder som vi kämpat med att bygga upp! Gissa om vi blev besvikna. Det finns ju huur många stigar där som helst, och det där var en hoppsig redan innan vi fixade dit hinder, så jag förstår inte varför någon skulle vilja förstöra allt? Det var ju bara i förrgår som vi fixade stigen i 30 graders hetta. Verkligen tråkigt.
 
Det var i alla fall bra ridväder idag som vi önskat!! :)
2 bilder från dagen, kolla så fina ridvägarna är. :D

RSS 2.0