Ridbilder- Bora

Massa bilder från i söndags då jag och Bora skuttade lite! Så himla roligt med bilder, stort tack till bästaste Alice!! 
 
 

Love you

 
 

Nya bilder kommer

Tänka bara snabbt uppdatera er om att ikväll kommer jag lägga upp massor med nya bilder! 
 
 

Visste du att?

Jag glömmer alltid att ta bort prislapparna från nya kläder. Haha sååå många gånger har jag kommit till skolan med prislappen hängande ut från tröjan. 
 
Kackerlackor och spindlar är bland de värsta jag vet. Jag har två skräckexempel... haha
När vi var i Thailand för ett par år sedan var vi på en flodutflykt och över floden hängde det massor med träd. I träden bodde det enorma spindlar och ormar, sådana man bara ser på bild! I alla fall så insåg dom som höll i utflykten att jag var asrädd för spindlarna så då tyckte dom det var skitkul att försöka skaka ner dem i våran lilla kanot. Åhh paniken jag hade, visste inte om jag skulle sitta kvar i båten eller om jag skulle hoppa i floden, vem vet vilka djur som bor där i liksom, haha!
 
Sen kackerlackorna... I somras då vi var i Spanien hade jag varit överlycklig över att jag inte sett en enda kackerlacka på hela semestern, då när jag var på toan fick jag nästan en enorm kackerlacka i huvudet för den ramlade ner från taket. Paniiiik.
 
Jag vill alltid bli bättre i min ridning. Jag suger åt mig alla tips och råd som en tvättsvamp!
 
Jag vill jämt ha koll på allt. Ska jag tex. ha prov och om jag inte kan allt till 110% dagen före blir jag sjukt stressad och kan inte lära in något alls. Istället tänker jag bara på det som jag inte kan och att jorden kommer att gå under- typ.
 
Jag kan aldrig skylla på hästen om det går dåligt. Går något tokigt vill jag alltid veta vad jag gjorde för fel. Även det faktiskt skulle vara hästen som gjorde något har jag otroligt svårt att inse det. Det ser jag som något bra, för det finns nästan inget värre än då ryttare skäller på hästen för saker som de själva orsakat. 
 
 

Dressyrträningen 24 oktober

I torsdags var det dressyrträning igen! Vi fortsatte jobba med bananöppnor, den här veckan gjorde vi dom på volt. Vi skulle rida som vanligt in på en volt, sedan efter halva skulle vi ta ett understödjande tygeltag och låta dem glida ut. Det var ganska svårt i början innan jag kom på hur jag skulle göra, men när jag gjorde rätt svarade Bora direkt med att också göra rätt! Visst är hästarna fantastiska?! 
Jag sneglade gärna ner på Bora i volterna, så jag fick tänka extra på att hålla blicken och kolla vart vi skulle. 
På slutet gjorde vi också bananöppnorna på rakt spår, vilket jag tycker är lite lättare. Nu ska vi fortsätta göra övningen vi gjorde för att den ska sätta sig ordentligt! Ridlektionerna för Erica är verkligen guld värda, man får så mycket värdefulla tips och otroligt bra övningar som man även kan rida själv sen. 
Det kändes jättebra i torsdags och Bora ska ha en guldstjärna. <3 
Jag fick väldigt fina komplimanger över min ridning också, hihi jag blir alltid lika glad. :D
Jag har inga bilder då jag rider henne, så jag lånade en på Lamia och Bora! 
Imorgon är det hoppning som står på schemat wiie :D

Otroligt duktiga

 
Wow.. sjukt vad duktiga dom är!! 
Hade gärna snott deras sångröster ;)

Vinterfluff


Nu har Misty börjat få riktig ponny vinterpäls, alldeles fluffig och mjuk! Bland det bästa med vintern måste ju ändå vara vinterpälsen? 
 
Bara 2 dagar kvar till höstlovet nu, gissa om det ska bli skönt! Jag kommer ju ha mer tid att vara i stallet under dagtid så då får jag ju passa på att fota lite nya bilder som jag kan visa upp. Om jag har riktigt tur kanske jag får tag i lite nya ridbilder också, kommer inte ens ihåg senast jag blev fotad då jag red! 
 

Lättnad

De senaste 2 veckorna har jag bott i mina skolböcker, nu har jag fått en förkänsla av linjen jag går.
I torsdags hade  jag nämligen prov i träningslära (tex. Anatomi, muskler, leder osv) igår hade jag matteprov och idag hade jag prov i samhällskunskap. Träningslära provet spikade jag och både matteprovet och samhällsprovet kändes riktigt bra!
Nu är jag allt jobbigt avklarat för ett tag så jag är redo för höstlovet, tagga!!
 
Ikväll blir det total training på iksu med Alice och Julia, det ska bli superkul! Total training är ett otroligt jobbigt pass där man bokstavligen kör slut på varenda muskel i kroppen. Man kör nästan nonstop i 40 minuter med riktigt riktigt jobbiga övningar, men känslan efteråt när man är helt slut är oslagbar!
Bild

Nystart

Nu har min uppdatering gått på sparlåga på tok för många veckor, så nu är det dags att vrida upp uppdateringen. Det blir som en nystart fast de gamla inläggen är kvar. 
 
Bloggen kommer få lite mer varierade inlägg, hittils har jag mest skrivit om då jag varit i stallet, men nu när skolan har dragit igång på allvar räcker tiden bara till att vara där 3 dagar i veckan, vilket innebär att ca 4 dagar har jag inget att skriva om. Så jag kommer skriva lite mer om "vardagen" för att få igång bloggen. 
 
Jag tänkte att jag börjar med en ny presentation av mig själv. 
 
Jag heter alltså Amanda Jonsson, jag är född 1997 och bor i Umeå med min familj. Jag har precis (eller okej, för några månader sedan) börjat ettan på gymnasiet. Jag går naturvetenskapsprogrammet på Minerva gymnasium där jag trivs väldigt bra. 
 
Hästar och ridning är mitt allra största intresse och jag har ridit sedan jag var 8 år gammal. Börjar alltså vara några år nu. Jag är medryttare i ett jättefint stall med fantastiska hästar och människor i Ansmark. Jag kunde inte haft mer tur som får vara där. 2011-2012 var jag också fodervärd åt min medryttarponny Misty, det året var ett av de roligaste i mitt liv.
 
Ett annat intresse jag har är fotografering. För det mesta är det hästar jag fotar, men det händer att jag fotar andra saker också. Ibland är jag på hopptävlingar och fotar, så om du skulle se mig och vill ha bilder så är det bara att säga till. 
 
Annars är jag glad och positiv, väldigt pålitlig. Att umgås med vännerna är också bland det bästa jag vet.
Några gånger i veckan är jag också på iksu och tränar. Allt ifrån boxning till Bodybalance. 
Skolan tar upp det mesta av min fritid, men jag ser till att hinna med att rida, träna och vara med vänner. 
 
 
 
Om det är någon som undrar över något eller om det finns något särskillt ni vill läsa om är det bara att slänga iväg en kommentar. :)
Ni kan också följa mig på instagram: amandajonsson_
 

Hahaha

Åhh, hittade mitt och Alices skolproject som vi gjorde i åttan. Haha, kul!!
 

Planer

Idag har jag en riktigt lyxig dag. Jag har sovmorgon till kvart över 12, sen har jag har prov i eftermiddag så jag ska läsa igenom det ett par sista gånger. Jag ska också hinna städa till i mitt rumt samt baka chokladbollar då Natalie och Cissi kommer hit i eftermiddag för att plugga. :) 
Ikväll väntas även Punch Out (boxning) på Iksu med några glada människor! 
Igår var det ju dressyrträning, som gick kanonbra! Men det tänkte jag ska få ett eget inlägg ikväll. :)
 
 
 

Stallet

Efter 5 timmars plugg var det minst sagt jättehärligt att komma till stallet. Jag red Bora på ridbanan idag, vi gjorde samma sak som på träningen i onsdags. Vi gjorde en övning där vi skulle ställa hästarna åt olika håll. Tror jag bara skulle förvirra er om jag försökte förklara mer invecklat vad vi gjorde. (Jag är inte så bra på att förklara saker...) I alla fall gick det riktigt bra idag, känns så kul! 
Nu blir det att plugga några timmar till innan jag tar en tidig kväll ikväll. :)
Pluggsöndag

Idag kommer jag ha en riktig pluggdag. Det är väldigt mycket i skolan nu innan höstlovet. Tycker att det är så konstigt planerat att dom lägger 3 prov med ett par dagars mellanrum när vi inte haft något alls på flera veckor. 
Aja, inte mycket att göra något åt. Juste, om två veckor för vi också skoldatorerna och eftersom jag går på minerva kommer jag få den senaste Mac datorn. De e najs!
 
Idag ska jag också till stallet, lär bli i eftermiddag då jag kommer behöva en rejäl paus för att orka med mer plugg ikväll. 
 

Provat något nytt ikväll

Ikväll har jag provat något nytt, nämligen zumba! Jag har ju hört många säga hur kul det är, så ikväll har jag testat det. Riktigt riktigt roligt var det! De första låtarna höll jag på att dö av skratt där man stod och skakade på rumpan haha, men efter ett tag var det bara kul och för att inte tala om hur svårt det var! Men det var härliga och glada människor som var där då det blev positiv energi i salen. Det var även fler än jag som höll på att skratta ihjäl sig i början..
Lätt värt att testa för er som inte gjort det!! Jag ska absolut gå fler gånger. 
Dressyrträning 2/10

Igår var det onsdag= dressyrträning! 
Igår fick vi börja med att värma upp med en övning som vi gjorde förra veckan, vi red på en stor åttvolt, men innan vi skulle ställa om och byta volt gjorde vi en mindre volt i volten. På de stora volterna kunde man göra lite olika grejer som att ha hästen utåtställd, göra öppna eller sluta. 
 
Vi gjorde två andra övningar sedan, ena var en förvänd volt tillbaka med framdelsvändning och den andra var en övning som innehöll volt, båge och öppna. 
På slutet tog vi även ett par galopper i båda varven. Man hinner med så otroligt mycket på Ericas lektioner, och dom är alltid lika roliga!
Bora var sååå duktig igår! :D
 

RSS 2.0