Jag är peppad!!

Efter två veckors vila (eller jag har ju ridit) är jag nu skitpeppad på träningen!! Första veckan vilade jag då jag haft så få vilodagar en längre tid och den andra då jag fick världens hosta. Så typiskt. Blev säkert bara sjuk för att kroppen faktiskt fick en chans att känna hur den mådde, haha. Det är därför jag i stort sett alltid kör på som vanligt om jag börjar bli förkyld.
I förrgår körde jag första träningspasset på iksu, stepmuskel. Grymt roligt och jag har faktiskt lite träningsvärk i låren, mest igår dock. Gött!
'
I helgen tänkte jag ta milen runt sjön!
 
 
 
 
 

Sista lovdagen

Måndag idag och sista lovdagen. Det känns som alltid tråkigt då det är sista lovdagen, men det är okej ändå. Jag har haft ett ovanligt lugnt lov utan massa krav och måsten. Nu i veckan har jag 2 prov så jag har pluggat en del under lovet. Men har ändå sett till att jag haft pluggfria dagar, väldigt skönt! Nu är vi i slutspurten på första gymnasieåret, wohoo! Nu väntar i stort sett "bara" nationella prov. Veckorna efter påsk fram till sommaren brukar gå väldigt fort. Mycket lovdagar och klämdagar och med varmare och soligare dagar brukar i alla fall jag bli mer motiverad att ge det sista innan det blir långledigt!
 

Dressyrträningen 15 april

Vilken rolig träning det var i tisdags! Vi fortsatte jobba med bananöppna-övningen som vi gjorde förra veckan. Den då vi red in och gjorde bananöppna på diagonalen, men istället för volten efter öppnan gjorde vi en galoppfattning.  Och vi arbetade med galoppfattningar stor del av träningen. På slutet gjorde vi till och med ett par galoppombyten. Galoppombyten är något jag inte jobbat med så jättemycket förut så det var väldigt kul! Enkla byten har jag gjort en del men som sagt inte så mycket direkta byten. Utöver detta jobbande vi en del med volter, ställa åt båda hållen och Ubbe var riktigt riktigt fin!
 
Nu taggar vi dressyrträningen som är imorgon redan istället för på tisdag. :) Någon dag då jag rider ska jag ställa upp en filmkamera, vore så himla kul att se hur det ser ut! 

Nya stallkläder

Idag for jag på Hööks och uppgraderade stallgarderoben. Fick tag i riktigt fina grejer som jag verkligen behövde. Jackan var prio ett då jag endast hade en vinterjacka- 3 storlekar för stor. Mina föräldar var snälla och köpte den åt mig och jag själv köpte västen och tröjorna. Jag hade en himla tur alltså, jag hade egentligen bara tänkt köpa västen och en av tröjorna, men så i kassan sa dom att det var tag 3 överdelar betala för 2. Riktigt lyxigt så då var det bara att ta en till! Förstår dock inte hur jag kunde missa att det hängde "tag 3 betala för 2" skyltar i hela butiken, haha. Har flyttat in i en tröja nu, så gosig alltså!
 
Tanken var att köpa regnchaps också, men då jag hört att allt vatten rinner av byxorna så man blir blöt i rumpan istället avstod jag. Funderar dock på att köpa sådana senare ändå. Det vore ju så himla praktiskt om man slapp rida i halkiga regnbyxor. 
 
 
 
 
 
Jag är riktigt nöjd med inköpen må jag säga! Tror ni jag gillar marinblått eller? ;)

Tisdag

Idag har jag för ovanlighetensskull inga planer alls förutom dressyrträning ikväll. Så idag blir den en hemmadag, tänkte ta tag i städningen av mitt rum så det är gjort. (vuxenpoäng??)  Annars blir det att pyssla på lite helt enkelt till klockan bli 4 och jag kan fara till stallet. 
Jag tänkte försöka laga en soppa till lunch, blir spännande för jag har ingen aning om vilken. Igår var jag hos tandläkaren och spände tandställningen och fick snoddar som sitter mellan över och undertänderna. Skulle någon vilja höra ett litet solo kan jag spela med snoddarna i munnen för er. ;)
Det kändes knappt igår men idag gör det så sjukt ont, så det får bli mat som går att svälja idag. Men nu är det faktiskt mindre än ett år kvar innan jag får ta bort den, längtar!
Förhoppningsvis ser det ut såhär igen då jag är klar med städningen!
 
 

Lördagen

(Detta skulle ha kommit upp i söndags)
 
Igår var det hopptävling i Vännäs så dagen spenderades där. Lamia och Ubbe tävlade så jag var där och hjälpte till och hejade. :) Jag tycker att det är himla kul att följa med och kolla på tävlingar, men inte att tävla själv. Det blåste dock en hel del där borta så man var som lite småkall hela tiden, men då solen sken var det faktiskt riktigt skönt ute. 
 
När jag skulle moppa hem från stallet sen på eftermiddagen hoppade en hund upp på vägen från ingenstans! Fick mer eller mindre en hjärtattck. Stannade såklart och hunden hade ingen ägare med sig, inte heller något halsband på sig. Den var inte alls skygg i alla fall utan kom springandes då jag ropade på den. Linda kom och hjälpte till och hundens ägare hittades. Skönt att den lilla filuren fick komma hem igen. :) 
Jag hade också skrämmande lite soppa o moppen! Det var så lite att mätaren inte kunde fara någonstans för att visa hur mycket det var kvar.. Fick puttra på hem i 30 km/h för att det förhoppningsvis skulle räcka hela vägen hem. Jag var riktigt rädd att jag skulle få soppatorsk faktiskt, men jag klarade mig, haha!
 
Igårkväll var jag helt slut, jag är förkyld och har tappat rösten samt så har jag hosta så dagen har tagit på krafterna. Klockan halv 8 somnade jag igårkväll och vaknade 7 imorse. Så Närmare 12 timmar sov jag inatt, skönt och välbehövligt. 
 
 

Övningskööör

Nu mina vänner har jag äntligen fått börja övningsköra! Så jäkla kul det är alltså, har bara kört 3 gånger men det går verkligen framåt. Hittils har jag kört på 3 växlar, backat, startat på plan mark, nedför och lätt uppför, stannat också obviously. Och de sakerna börjar sitta nu. Jag har bara kört på parkering än så länge, men nästa vecka ska jag få prova köra på en mindre väg. Jag är superpeppad på det här! Wohoo
 
 
För övrigt fyller jag 17 på onsdag, högst upp på önskelistan är en hund! Det vet jag dock att jag inte kommer att få, men önska kan man ju. ;)
Bilden är från hundhjälpens hemsida. 

Dressyrträningen 7 april

Ojojoj vad jag är nöjd med gårdagens dressyrträning! Vi red Ericas bananöppna. Det är en riktigt rolig övning som jag fick lära mig i höstas och red mycket då. Men inte nu på ett tag, så det var riktigt rolig att få den färsk i minnet. Vi skulle rida bananöppna på diagonalen, och när vi kom ut i nya varvet skulle vi direkt ställa om så dom gick utåtställda. Efter halva varvet skulle vi ställa om så dom gick inåtställda och göra en galoppfattning. Ubbe kändes hur fin som helst igår, avslappnad och mjuk. Avslutningsvis red vi på en stor volt, vi skulle öka och minska den. Fick verkligen känna det där lilla extra igår, vet inte hur jag ska förklara det, men jag hade en riktigt go känsla i kroppen efter passet. Massor med beröm till finaste Ubbe, han kan han! <3
 
Ikväll väntar övningskörning och massor med plugg. Det blir att beta av tyska, fysik, svenska och engelska. Det kanske låter mycket, men det är såna saker som är klara då man gjort dem. Haha oj vad flummigt det där lät, men det är inget som man behöver plugga på som inför ett prov. 

Jag måste varva ner

Hej!
Vad kul att se att det fortfarande finns trogna läsare som fortsätter att klicka sig in här dagligen trots att min frånvaro lyser. Jag ska göra mitt bästa för att ta tag i det här igen. Det skulle vara jätteroligt om ni hojtar till om det finns något speciellt som ni vill att jag skriver om. 
 
Jag var just inne på funbeat.se, som är en träningssida där jag skriver in vilka träningspass jag gjort. Både ridning och iksu/ löpning. Och jag insåg att jag vilat 3 dagar från den 18 februari tills nu.(!!!!) Det känns verkligen inte ok. Jag måste vila mer, det är ohållbart annars. Så resten av denna vecka plus nästa vecka kommer jag så gott det går att göra träningsfri. Ridning är den enda träning som jag tillåter mig själv. Efter de här vilodagarna ska jag införa minst en vilodag i veckan. För just nu har jag aldrig tid för vila. Jag går i skolan på dagarna, pluggar och tränar på kvällarna. De senaste nätterna har jag börjat sova sämre också, igårnatt drömde jag mardrömmar och vaknade som de gör i filmer av mardrömmar. Alltså sätter sig upp med ett ryck och drar efter andan. Sjukt obehagligt. Aptiten har inte heller varit som den brukar, men den börjar vara som vanligt nu. 
 
Men nu ska det inte låta som att jag mår dåligt på något sätt, jag mår asbra på alla plan! Liver rullar. Jag behöver bara vila lite mer så att jag får sova lite bättre och inte är så stressad. :) 
Hoppas ni alla mår bra också!
Fredagseftermiddagen avslutades igår på bästa sätt med en uteritt med Ubbe! 
Idag är planen att fara till stallet och rida Ubbe och longera Misty, kvällen kommer att spenderas med Alexandra = bra dag! 
 

RSS 2.0