Nu lever vi!!

Nu kan jag börja leva igen! De senaste veckorna har jag känt sån enorm stress över kursprovet i fysik. All ledig har gått åt till plugg och jag har inte kunnat slappna av. I tisdags gjorde vi den teoretiska delen och idag den laborativa. Inatt drömde jag mardrömmar hela natten om det här provet. Hade lite smått panik över provet under dagen, men nu är det bortgjort och det kändes bra. Känns nå så otroligt skönt att jag aldrig kommer behöva läsa fysik igen! 
 
Inga fler prov i år, och imorgon är det jullov. Ska på stan och köpa de sista julklapparna efter skolan och på lördag tänkte jag att det blir pepparkakshusbak hela dagen. Jag har ju lite som tradition att baka hus som egentligen är alldeles för svåra för mig. Får se vad det blir i år! Julmys är det dags för nu i alla fall. :)
Förra årets konstruktion! 
 

Träningskväll

Ikväll blev det dubbla träningspass och det börjar redan kännas i kroppen. Först gick jag på stepdance, vilket är det svåraste av alla step-passen. Det var svårt och det gick fort. Jag tappade bort mig fler än en gång, men för att vara första gången är jag mer än nöjd och det kändes som jag hade bra flyt på slutet! Jag har inte vågat mig på stepdance innan, men nu tänkte jag att det var dags. Kommer absolut gå fler gånger, sjukt kul pass!
 
Pass nummer två var bodypump. Det var ny release på passet så det var kul! Utmande mig också med tyngre vikter på några av låtarna. Nu är varenda centimeter av mig helt slutkörda. Inte alls så konstigt eftersom det blev hårdträning två timmar efter varandra. Men det var helt klart värt det. Känner mig så jäkla grym just nu! 
 

Chocolate chip cookies

Du behöver:
125 g smör
1 dl råsocker (Jag hade farinsocker och det funkade bara bra) 
1 ägg 
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl havregryn
1/2 tsk bakpulver
150 g mörk bakchoklad
Lite salt
 
Gör såhär:
1. Vispa smör och socker krämigt och rör i ägget. 
2. Blanda vetemjön, havregryn, bakpulver och salt och vänd ner det i smeten. 
3. Grovhacka chokladen och blanda i degen. 
4. Forma degen till en rulle (ca 5 cm i diameter) och rulla den i bakplåtspapper. Frys den sedan i cirka 30 minuter. 
5. Sätt ugnen på 180°C. 
6. Skiva degrullen i 1 cm tjocka skivor och lägg skivorna på en plåt med bakplåtspapper. 
7. Grädda kakorna i mitten av ugnen i crika 10 minuter. 
 
Tips
- Sikta mjölet med en sil eller mjölsikt för att undvika klumpar när du blandar det i smeten. 
- Placera degskivorna med ordentligt avstånd på plåten när du gräddar dem, de kommer att flyta ut. 

Stalländringar

Det har blivit lite ändringar med hästarna sedan sist jag uppdaterade. Ubbe har flyttat tillbaka till sin ägare Marie och jag rider numera honom där på söndagar. Känns väldigt roligt att jag får fortsätta rida och ta hand om honom.
Jag rider också kvar hos Lamia och Linda. Nu rider jag Bora där på tisdagar. Det känns som att det här blev en riktigt bra lösning. Plötsligt har jag alltså två medryttarhästar. :) 
 
Igår var det alltså tisdag= Bora. Jag var ju medryttare på henne en längre tid innan jag började rida Ubbe, så vi känner ju varandra redan. Dock var det ett par månader sedan jag red henne sist, men det var väldigt enkelt att hitta "hennes ridsätt" igen. Vi red lite enkla övningar som vi gjorde på Ericas träningar. Det var en lagom start. Riktigt roligt att rida henne igen. 
Bora är alltid så himla gullig efter att man har ridit. Då sträcker hon ner huvudet mot marken och så vill hon att man ska "lyfta upp" huvudet och klia henne i pannan. Mysis! 

RSS 2.0