6 tips mot pollenallergi

Jag är nog inte den enda som har jobbigt med pollenallergi såhär på våren. I år har säsongen börjat tidigt så jag tänkte dela med mig av några tips mot pollenbesvären. 
 
1. Tvätta håret innan du går och lägger dig. Pollen fastnar gärna i håret och lägger du dig med otvättat hår gnussar du in pollen i ögonen. 
 
2. Tvätta händer ofta. Man kan få pollen på händerna lätt, tex då du tar i cykelstyret. Rör du dig då i ansiktet kan man känna av allergin ordentligt. 
 
3. Ha alltid med medicinen. Ögondroppar/ nässpray/ tabletter, alltid bra att ha! 
 
4. Om ögonen börjat klia är det skönt att lägga kallt, blött papper på ögonen. Kliar man med händerna blir det oftast bara värre. Men att lägga något svalt på ögonen tycker jag funkar jättebra!
 
5. Jag tycker också att det funkar bra att börja ta allergimedicinen ett par veckor innan pollensäsongen börjar. Då hinner som kroppen bygga upp ett litet skydd så att inte kroppen "chockas" då man känner av allergin. 
 
6. Låt inte kläder/lakan torka utomhus då pollen lätt fastnar då. 
bild

Helt slut efter en toppendag

Det blev en lång stalldag idag, åh vad jag tycker om såna! Jag och Johanna hade insläppet ikväll och det gick som på räls. Innan vi tog in gänget red vi ut på en jättehärlig ridtur med Ubbe och Mumin. Vi red till stöcksjö som för tillfället är min favoritväg. Underlaget är väldigt bra och så tycker jag det är så skönt att bara rida genom skogen. Båda hästarna skötte sig riktigt bra och tyckte att det var riktigt roligt att få komma ut och busa i skogen. (vi också!)  En mys/ borststund med Misty blev det också såklart. :) 
 
Ikväll har jag bara varit hemma och tagit det lugnt, pluggat lite. Det blir att sova tidigt ikväll, känns som jag behöver det efter en vecka med mycket träning. 
Såhär fint var det igår när jag var ute och sprang! Jag trodde nästan att jag skulle svettas ihjäl där ett tag, jag hade klätt på mig på tok för mycket eftersom jag förfrös mig sist haha. Jag sprang därför inte milen, "bara" 7 km + intervaller. Kändes bra trots att det inte blev som jag planerat. :) 

Fredagsturen

 Igår var det äntligen fredag vilket innebär stalldag! På fredagar har jag dock lite tight om tid så då hinner vi bara med en kort ridtur. Igår red vi i alla fall mot stöcksjö i solen och det var supermysigt! Även om vi bara hann vara ute i 30 min så ger dom 30 minutrarna så himla mycket. Bästa studen på dagen är de timmar som spenderas med hästarna. 
 
Nu idag (lördag) vaknade jag alldeles för tidigt vilket inte är ovanligt, så nu ska jag strax fara ut och springa nydala runt. Bra start på dagen! Sedan följer jag med till Hippo för att kolla banträningen. 

Dressyrträningen 18 mars

I tisdags var det dags för dressyrträning igen! Denna gång var det Ubbe som var med. Då ridbanan inte har det bästa underlaget just nu arbetade vi endast i skritt. Vi gjorde en superbra övning som jag inte ens vet hur jag ska förklara. Vi skulle flytta hästarna med hjälp av vikten i en slags båge. Riktigt bra var den i alla fall, supermjuk och avslappnad blev Ubbe. Vi gjorde också förvänd volttillbaka med en framdelsvändning. 
 
Alltså åh vad fin och snäll han är alltså, ställer verkligen upp och gör sitt bästa hela tiden även om jag råkar göra lite fel. <3
 

Det går framåt!

Jag är inne i ett himla bra flyt då det gäller löpträning just nu! 
Igår då jag kom hem från skolan drog jag på springskorna och sprang ett varv runt nydalasjön, vilket är exakt en mil från där jag bor. Jag sprang på 55 minuter. Det är bra, men jag vet att jag kan bättre! Om någon vecka springer jag förhoppningsvis på 50 minuter. Älskar att få komma ut och röra på mig, och nu när jag faktiskt märker att det går framåt känns det ännu roligare! 
 
Det var dock kallt igår och jag hade för kalla kläder. Det var svårt att ta ut steget och jag kände att musklerna och lederna inte var tillräckligt varma. Jag skulle ha tagit ett par underställsbyxor under springtightsen och ett par varmare vantar, menmen jag överlevde ju. Dessvärre förfrös jag kinderna, hur nu det gick till?? Två stora runda vita cirklar hade jag. Såå kallt var det faktiskt inte!
 
Som ni redan vet ska jag vara med och springa tjejmilen i höst, men jag har också kollat på tre andra tävlingar/ lopp som jag vill vara med på. Spännande! :)
 
Tyvärr syns fläcken inte så bra, men ni ser i alla fall lite! 
Såhär såg det ut på nydala igår. Trodde faktiskt att sjön skulle vara öppen, men det var fortfarande is och sanden var hård. 
 

Dag 2. Min favoritårstid och varför

Jag tänkte först skriva att det lätt var våren. Det blir varmt, snön smälter och man behöver inte längre de tjockaste kläderna. Men då jag tänker närmare måste det nog vara sommaren! Det är varmt och skönt, man åka till stranden, köra moppe, rida överallt utan att behöva tänka vart de är isigt och djupsnö. Äta massa jordgubbar, åka vattenskidor, fiska. Ja allt är bäst på sommaren! 
 
 
 
 
 

Inget internet

Hej alla! Uppdateringen här ligger på noll nu då vi inte har något internet här hemma. Återkommer så fort det är tillbaka!

Dag 1. Mitt bästa minne med hästarna

Oj vad svårt! Jag har så himla många bra minnen med hästarna. 
Men ett av dem är nog första gången Misty gnäggade och kom travandes till mig i hagen. Det var en riktigt go känsla! <3 
 
 
 

Daglista

Nu tänkte jag köra igång en "daglista" för att variera inläggen och uppdatera oftare! :)
 
Dag 1 – Mitt bästa minne med hästarna.
Dag 2 – Min favorit årstid och varför.
Dag 3 – Mina mål/drömmar/önskningar.
Dag 4 – Någonting jag vill ha mer än nåt annat just nu.
Dag 5 – Vad jag skulle göra om jag fick 1 miljon.
Dag 6 – En dålig vana jag önskar att jag inte hade.
Dag 7 – Bild på mig och min bästa vän.
Dag 8 – Någonting jag oroar mig för.
Dag 9 – En bild på ett ställe jag vart på.
Dag 10 – En bild på mig själv för ett år sen.
Dag 11 – Någonting jag ångrar.
Dag 12 – Vad jag åt idag.
Dag 13 – Min favorit film.
Dag 14 – Min högsta dröm
Dag 15 – Min favoritgren 
Dag 16 – En bild som gör dig lycklig
Dag 17 – En bild på det jag köpte senast.
Dag 18- En bild på mig själv som är tagen utav någon annan.
Dag 19 – Mitt favoritprogram – och varför.
Dag 20 – Min favorithögtid

En mile är inte en kilometer

Idag var målet med löprundan att springa milen. Jag hade RunKeepern tickande i öronen, som då och då säger hur långt man har sprungit. Jag tänkte vara smart och springa tills den sa att jag hade sprungit 5 km, och då vända hem. Jag sprang väldigt långt, ända till Hööks faktiskt. Och det är inte i närheten av där jag bor. Men då jag hade sprungit ända dit bort sa den att jag hade sprungit 4 miles. Vände då hem för jag kände att jag inte skulle orka hemvägen också om jag fortsatte ännu längre bort. Så när jag kom hem och hade sprungit 8 miles tyckte jag att det var skitkonstigt att det bara var 8 km till Hööks och tillbaka. Besviken var jag också då målet med turen var 1 mil. Haha DÅ kom jag på att en mile inte är en kilometer! Så idag har jag alltså sprungit 1,3 mil!! Känner mig oändligt duktig och hurtig. 
Riktigt härligt var det i alla fall att få komma ut en sväng och röra på sig, till och med vårsolen tittade fram lite mot slutet av turen!
weheartit
 
Annars har dagen varit lugn. Jag har bakat och köpt glasögon. Hittade ett par superfina bågar, det var faktiskt inte så svårt som jag trodde. Nu kommer dom förhoppningsvis i slutet av nästa vecka. :)

Onsdag + Torsdag

Igår var det onsdag= stalldag! Jag och Bora höll till på ridbanan. Det var så himla fint ljus i början då vi gick ut, helt rosa himmel! Under ridpasset gjorde vi gjorde 2 av övningarna vi jobbat med på Erica-träningen. Skänkelvikningar och öppnor. Det gick riktigt bra och Bora kändes mjuk och avslappnad. Kändes väldigt bra!
 
Misty fick också en rejäl borstning. Shit vad mycket päls hon lossar nu alltså, all päls vill av på en gång! Hon tyckte det var riktigt skönt i alla fall, stod och blundade gjorde hon också, sötponnyn. Använde en ryktskrapa i gummi att borsta med, fick effektivt bort päls och så blev det nästan som massage för henne. 
 
Idag väntar andra roligheter! I eftermiddag ska jag möta upp Natalie och Cissi på stan för att äta middag på café Göteborg. Därefter ska jag och Giulia gå på ett Step-pass på iksu! (Step är inte step på med skor som låter, utan man dansar upp och ned på en stepbräda). Woho det här blir en grym dag! 
 
 
 

Hello glasses

Jajamän, nu har jag kollat upp synen. Tyvärr hade jag rätt i mina misstankar om dålig syn, tack och lov hade jag inget stort synfel. Förra veckan var jag och gjorde syntestet för att få börja övningsköra. Jag klarade testet men jag insåg att jag ser sämre än jag gjort förut. Så idag for jag till optikern och kollade upp synen ordentligt. Jag är närsynt och har lite brytningsfel.
 
Nu kommer jag få glasögon som jag kan använda när jag vill. Jag kommer inte behöva dem till vardags då jag ändå ser så pass bra ändå utan. Jag kommer dock använda dem i skolan då jag har väldigt svårt att se vad som står på tavlan då jag just kollat på datorn. Det tar lång tid för ögonen att ställa om sig. Men med glasögonen ser jag super direkt! Nu ska jag "bara" hitta ett par bågar, det blir inte det lättaste kan jag lova. 
 

Sportlov

Sista kvällen på sportlovet, den kommer spenderas på iksu. Det blir ett step 55 pass, ska bli så grymt roligt!
Lovet har varit superbra. Jag var i stallet nästan varje dag i början av veckan. Red ut på härliga ridturer och longerade Misty. 
 
I torsdags for jag, mamma och pappa till hemavan. Jag har börjat lära mig åka snowboard igen. Jag kunde åka hyfsat bra för 2 år sedan, men då jag bara åkt ett par gånger sitter det inte i "ryggraden" än. Men nu kan jag i alla fall svänga, alltid bra att kunna haha! Slalom åkte jag mest första dagen, det var bäst väder då också så det var bara att gasa på i backarna. 
Mamma råkade dock ut för en olycka på lördagen, så det blev inte så mycket åkning resten av dagen. Planen var att vi skulle vara i backen idag (söndag) också, men pga dåligt väder och mammas arm for vi hem på morgonen istället. Ganska skönt att komma hem tidigt också. :)
 


Stallsöndag

I söndags blev det en riktig heldag i stallet. Kring lunch dressyrtränade jag och Bora för Erica. I början repeterade vi lite vad vi gjorde förra veckan och sedan jobbade vi med öppnor och skänkelvikningar. Öppnorna gjorde vi först hela långsidor och sedan gjorde vi bara några steg och red in på en volt som belöning. Riktigt duktig var hon! 
Hon var lite trött då vi gjorde skänkelvikningarna men gud så hon kämpade på, finhästen. <3 
Innan vi gav oss gjorde vi ett par travökningar, hon är väldigt duktig på det och det känns så himla mäktigt att sitta på!
 
Efter en lunchpaus var det dags att rida ut med Ubbe. Supermysigt var det och han var verkligen fin, som pricken över i:t var det grymt bra underlag! Vi gjorde lite övergångar och i sista galoppen satt jag bara och log över hur himla fin han var. 
 
Åh ni anar inte hur tacksam jag är över att få vara i ett så fint stall med så fantastiska människor och hästar! 
 

RSS 2.0