Sista tåget har gåttNu är tandställningen äntligen borta!!

Skoterkortet kirrat

Wohoo nu är jag äntligen klar med skoterkortet! Jag började redan under höstlovet med att göra bort teoritimmarna för att kunna få köra direkt det blev tillräckligt med snö. Så i fredags ringde trafikskolan och frågade om jag ville köra i söndags (igår) och det ville jag såklart. 
 
Vi var tre stycken som körde tillsammans, vilket var lagomt många. Vi hade varsin skoter så det blev mycket körning då vi inte behövde vänta hela tiden. Riktigt bra! Sedan fick vi köra basic saker vi ska kunna, såsom tvärstanna i högre hastighet, korsa en väg, köra på led, lite backar, slalombana mm. Jätteroligt verkligen! 
 
På måndagar har jag ett 4 timmars långt hål så på det passade jag på att fara ner till trafikskolan för att göra teoriprovet, som jag klarade galant. Nu när alla moment är klara får jag kortet så snart det är registrerat hos trafikverket. Kul!!! 

Cake pops

Cake pops
Du behöver:
En liten längd färdig sockerkaka (Eller annan valfri kaka)
1 dl grekisk yoghurt
200 g vit choklad (eller sweet melts)
Strössel till topping
Klubbpinnar
 
Gör såhär: 
Mixa den färdiga sockerkakan till smulor i en matberedare eller mixer. Tillsätt yoghurten och blanda till en smet med händerna. Rulla smeten till bollar och placera dem på en plåt eller bricka. Låt stå kallt i 30 minuter. 
 
När bollarna står i kylen smälter du chokladen i en skål med vattenbad. 
 
När det gått 30 minuter tar du fram bollarna, doppar klubbpinnen i chokladen och tryck ner dem i bollarna. (På så sätt fästs pinnen i bollen) Doppa därefter hela kakbollen i chokladen. Ställ sedan ner dem på en plåt och garnera med valfritt strössel. Vill man ha en stående klubba kan man trycka ner pinnen i ett frigolitblock när klubban är klar. 
Förvara cakepopsen i kylen tills servering. 
 
Väldigt enkelt och gott!

RSS 2.0