Cake pops

Cake pops
Du behöver:
En liten längd färdig sockerkaka (Eller annan valfri kaka)
1 dl grekisk yoghurt
200 g vit choklad (eller sweet melts)
Strössel till topping
Klubbpinnar
 
Gör såhär: 
Mixa den färdiga sockerkakan till smulor i en matberedare eller mixer. Tillsätt yoghurten och blanda till en smet med händerna. Rulla smeten till bollar och placera dem på en plåt eller bricka. Låt stå kallt i 30 minuter. 
 
När bollarna står i kylen smälter du chokladen i en skål med vattenbad. 
 
När det gått 30 minuter tar du fram bollarna, doppar klubbpinnen i chokladen och tryck ner dem i bollarna. (På så sätt fästs pinnen i bollen) Doppa därefter hela kakbollen i chokladen. Ställ sedan ner dem på en plåt och garnera med valfritt strössel. Vill man ha en stående klubba kan man trycka ner pinnen i ett frigolitblock när klubban är klar. 
Förvara cakepopsen i kylen tills servering. 
 
Väldigt enkelt och gott!

Kommentarer
Postat av: Emelie Andersson

Oj, det där såg riktigt gott ut! Har alltid undrat hur folk gör dom! :) Så, tack för tipset!

2015-04-07 @ 10:29:41
URL: http://workinghorse.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0